Puree z selera
https://prymitywnakuchnia.pl/puree-z-selera/
Share Button

Chodziło za mną to puree. No i wychodziło.

W klasycznym przepisie, przynajmniej tak mi się wydaje, warzywa po prostu się gotuje. Ja je ugotowałem w rosole. Nie wiem czy to sprawiło, że to puree było lepsze. Było ok.

Nie napiszę o nim nic więcej, bo jak już pewnie wiecie dzisiaj po raz pierwszy spisuje przepisy na prymitywną hurtem z weekendu. No i mi jeszcze dwa ciekawsze zostały, które zostawiam sobie na deser.

Hm, chociaż w sumie to deser, jogurt z kiwi, wpisałem pierwszy.

Tłumaczy mnie jedynie to, że dla Prymitywnej Kuchni, nie ma deseru bez mięcha.

Puree polecam, godnie zastępuje ziemniaki do obiadu.

Metryczka: 

Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: co najmniej godzina (ja gotowałem w rosole, więc około 2 godzin)

Dla ilu osób: to jest porcja, która starczy dla 2 – 3 osób

Ile ma kalorii: jeśli to ma kalorie to “a to feler, westchnął seler”

Składniki na coś zamiast ziemniaków do obiadu (do tego z selera):

  • 1 duży seler
  • 1 duża pietruszka
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek
  • czarny mielony pieprz
  • sól

Przepis (rzecze seler):

Selera i pietruszkę ugotowałem na miękko w rosole. Kiedy były gotowe, przerzuciłem do wysokiego naczynia od blendera. Widelcem rozgniotłem i dodałem oliwę i przyprawy do smaku.

Wszystko dokładnie zmiksowałem blenderem. Danie gotowe. Nieźle, co? Smacznego 🙂

baner_eboka

puree_z_selera_1

puree_z_selera_2

Zobacz podobne przepisy:

Podsumowanie
recipe image
Przepis na
Puree z selera
Data publikacji
Czas przygotowania
Czas pieczenia
Całkowity czas
Średnia ocen
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
Komentarze
Share Button

Weszliście na PrymitywnaKuchnia.pl szukając:

  • puree z selera
  • pure z selera
  • pire z selera
  • puree z selera przepis
  • purre z selera
  • puree z selera i pietruszki
  • piure z selera
  • pore z selera
  • puree z pietruszki fit
  • puree z selera i korzenia pietruszki