Roladki schabowe z zielonym szparagiem

To danie zostawiłem sobie na koniec. No bo w końcu mięso.

W sumie przepis (o ile można go tak nazwać) powstał zupełnie przypadkiem. Miały być zwykłe schabowe (tak, żeby zjadła Ninka), uznałem, że nie poddamy się całkowicie dyktatowi żywieniowemu dziecka 😉 No i szybka improwizacja sprawiła, że powstały.

Rodzice powiedzieli, że bardzo dobre.

A ja nie napiszę już dzisiaj nic, ponieważ jest 90 minuta w meczu Real – Valencia i nadal 1:2 :((((

Polecam improwizować tak jak te roladki <placze>

A tu zobaczcie jak obrać zielone szparagi.

Metryczka: 

Czas przygotowania: 20 minut

Dla ilu osób: dla 3 osób

Ile ma kalorii: chudy schab kup i nie zadawaj głupich pytań

Składniki na inne schabowe:

  • trzy 1 cm kawałki schabu (bez kości)
  • trzy zielone szparagi (raczej wybierajcie chude)
  • 3 plastry szynki długodojrzewającej
  • 6 suszonych pomidorów
  • czarny mielony pieprz
  • sól
  • oliwa z oliwek

Przepis (na zawijasy):

Schab rozbiłem (wkładając kotlety do woreczków foliowych) na płaskie kotlety. Przyprawiłem z każdej strony pieprzem i solą. Rozłożyłem na desce i na każdym (widać na zdjęciu poniżej) kotlecie układałem: plaster szynki, przyciętego do długości mięsa (tak, żeby główka z jednej strony lekko wystawała) szparaga, suszone pomidory (po dwa na roladkę).

Zawinąłem w roladki i zabezpieczałem krótkimi wykałaczkami.

Na patelni rozgrzałem oliwę i smażyłem roladki po kilka minut z każdej strony. Na koniec przykryłem pokrywką i dusiłem jeszcze kilka minut. Roladki gotowe. Smacznego!

baner_eboka

roladki_schabowe_z_zielonym

roladki_schabowe_z_zielonymi_szparagami_1

roladki_schabowe_z_zielonymi_szparagami_2

Zobacz podobne przepisy:

Komentarze

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273